Belhuis 2.0 Carnisse

In het vierde jaar van mijn HBO opleiding heb ik een minor moeten kiezen. Omdat ik deelnam aan het exelentieprogramma van de opleiding was er de keuze uit meerdere iLabs. Dit zijn minors maar dan Hogeschool breed, met alle verschillende kennisgebieden door elkaar. Ik heb vervolgens gekozen voor de iLab: ‘Creatief op z’n Rotterdams’.

We wilden met ons team, bestaande uit studenten van de opleidingen: CMD, Psychologie, Economie en Marketing, iets betekenen voor Rotterdam en dat uitlichten. Na veldwerk in de wijken rond de Creative Factory op Zuid zijn we uitgekomen bij de Cultuurwerkplaats Carnisse. Dit is een belangrijk verzamelpunt en een ontmoetingsplek in de wijk. Deze plek dreigde echter te verdwijnen en we hebben toen als opdracht gekozen om deze plek meer aandacht te geven en aandacht te trekken van de Gemeente Rotterdam.

In samenwerking met Raaf, WORM, Foundation NAC en Stichting Zuidzijde en onder de vlag van de Hogeschool Rotterdam, Willem de Kooning Academie en Creating 010 hebben we toen een 3-daags evenement opgezet in de Cultuurwerkplaats. Het evenement had een cultureel programma met elke dag optredens met muziek, po√ęzie en workshops en we verzorgden elke avond een gratis diner voor de buurtbewoners en belangstellenden. De afsluiter was een debat met de Gemeente Rotterdam, betrokken partijen en de wijkbewoners.

Voor dit project heb ik het logo en de huisstijl ontworpen en verschillende posters en flyers.

 

 

Related Entries
© Copyright - bartontwerpt -